OUR BLOG

26 feb 2016

STOR KUNSTSAMLING

Midtjyllands Kunst Center råder over mere end 8.000 værker til en samlet værdi af 100 millioner. Heraf er 3.000 skulpturer og over 5.000 er malerier.

Det er så stort et antal, at det alene ville fylde mere end 5.000 m2 og så skulle kunstværkerne endda hænge helt tæt.  Kunst På Arbejdspladsen bruger 2.880 malerier, hvoraf mere end 2.300 er udstillet. Alle kunstværkerne er rammet ind i en flot, sort svæveramme.

I forbindelse med vores udvidelse af kunstcentret i 2016, fandt vi inspiration til vores lageropbevaringssystem i Sverige hos IKEA stifteren Ingvar Kamprad. Vi valgte at købe 140 udtræksvægge på hjul, tilsvarende det vi havde set i Sverige.  Udtræksvæggene er 3 meter højre og 4,5 meter brede. Det giver os et lageropbevaringssystem på ca. 3.800 m2 vægplads – der bare skal opleves.  Udtræksvæggene der kun findes ganske få steder i Europa, bruger vi til opbevaring af vores Kunstsamling.

Midtjyllands Kunst Center råder over den største samling af moderne samtidskunst i Europa.

 

 

glennkjaer007

Write a Reply or Comment